TrendsinAutoleasing

VAVDZ,

VAVDZ,

 • Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) heeft deze maand haar twintigduizendste lid verwelkomd. Maar het is volgens voorzitter Martin Huisman nog niet genoeg. Om de regelgeving in Den Haag echt te beïnvloeden is er nog meer massa nodig.

  vavdz 20000Volgens de vereniging is zakelijk rijden in de loop der jaren alleen maar complexer geworden. Door de vele veranderingen in regelgeving, in bijtelling en in autoregelingen. Maar ook door de diversiteit aan mogelijkheden: een zakelijke auto kopen of leasen, wel of niet bijtellen, zakelijk rijden in een privéauto tegen een kilometervergoeding of met een mobiliteitsbudget, die privéauto zelf kopen of via private lease.

 • Terwijl de leasemaatschappijen verenigd in de VNA nog schrijven aan een eigen set van voorwaarden omtrent private lease, komen leaserijders verenigd in de Vereniging Auto van de Zaak met eigen richtlijnen. Want spelregels zijn hard nodig, zegt VAvdZ.

  Huisman VAVDZDe richtlijnen van de VAvdZ zijn vandaag gepubliceerd. Roel Hindriks van LeaseConsult heeft de vereniging hierover geadviseerd. Hindriks was ook de initiator van het eerste grote onderzoek naar Private Lease dat gezamenlijk met TrendsinAutoleasing werd uitgevoerd. Veel van de toenmalige conclusies en aanbevelingen zijn nu overgenomen in de richtlijnen van de VAvdZ.

 • Werknemers die van baan wisselen kunnen de (eventuele) afkoopregeling niet meer aftrekken van de inkomstenbelasting, meldt Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ). Het kan gaan om bedragen van duizenden euro’s. “Dit is niet meer en niet minder dan tijdens de wedstrijd de spelregels veranderen.”

  fiscusEen afkoopregeling is een bepaling binnen de autoregeling van een bedrijf, die stelt dat de auto van de zaak bij uitdiensttreding meegenomen moet worden of dat er sprake is van een te betalen afkoopsom. Onder druk van kostenbesparingen zijn dergelijke bepalingen te vaak, te snel en te eenzijdig in autoregelingen opgenomen, aldus de Vereniging. VAvdZ is dan ook ‘mordicus’ tegen welke afkoopregeling dan ook.

 • Business Lease is door zakelijke rijders aangesloten bij Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) gekozen tot de Beste Leasemaatschappij in de categorie grote leasemaatschappijen (top 10 VNA) en AA Lease (wederom) tot de Beste Leasemaatschappij in de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen.

  vavdz beste2De tweede en derde plaats bij de grote leasemaatschappijen zijn respectievelijk voor Alphabet en Athlon Car Lease. Bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen ging de beker voor de tweede plaats naar DirectLease en werd Van Mossel Leasing derde.

 • De Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) heeft in kaart gebracht wat een (zakelijke) kilometer werkelijk kost. Dat is gemiddeld zo’n 53 cent. Werknemers die tegen een onkostenvergoeding rijden van 19 cent per kilometer zijn dus flink de klos.

  Klik op de illustratie om het PDF-bestand te downloadenIn dat laatste geval draagt een werknemer gemiddeld 34 cent mee aan elke zakelijke kilometer die zij voor hun werkgever in de eigen auto rijden. De VAVDZ bindt dan ook de strijd aan voor de berijders die zakelijke kilometers in de privéauto rijden.

 • Een bedrijf in Amsterdam probeerde de schade aan een leaseauto, ontstaan door het tanken van de verkeerde brandstof, te verhalen op de betreffende werknemer. De rechtbank Amsterdam trok daar een streep door.

  Benzinepomp grDe Vereniging Auto van de Zaak vermeldt de kwestie op haar website. Diesel in plaats van benzine tanken, of andersom, blijkt nogal eens te gebeuren. De schade kan fors oplopen. De werkgever in kwestie vond dat er sprake was van roekeloos gedrag. Maar daarvoor is volgens de rechtspraak vereist dat de werknemer al van te voren zich bewust was van het roekeloos karakter van zijn gedraging. Het tanken van normale benzine in een dieselauto, is, zo vond de rechter, iets dat kan gebeuren wanneer iemand auto rijdt. Gewoon een domme vergissing dus.

  Ook verwees de werkgever naar de leaseregeling,

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 385 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

Mei 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Heidenen bekeren is Christelijk werk, maar Christelijken bekeren, dat is een Heidens werk."
Fons Jansen

We hebben 385 gasten en geen leden online