TrendsinAutoleasing

Schade / Schadeherstel

Schade / Schadeherstel

 • Uit onderzoek van Deukweg.nl blijkt dat de kosten voor autoschade door vuurwerk de afgelopen jaarwisseling tussen de 1 en 2 miljoen euro bedraagt. Schade die bovendien niet altijd door verzekeraars wordt vergoed.

  vuurwerk

 • Poolbeheerder ACM Fleetforce analyseerde bijna 60.000 autoschadeclaims bij grotere fleetowners en leasemaatschappijen. De uitkomst: per 1.000 schadeauto’s is er een besparingspotentieel van € 250.000,- per jaar.

  Uit het onderzoek blijkt dat acm spotrepairbijna negen van de tien meldingen ook om kleine schades gaan. Schades die door de inzet van de zogenaamde nieuwe Smartforce hersteltechnieken goedkoper kunnen worden hersteld. Ernst van ’t Hoff, commercieel manager ACM Fleetforce:

 • Jonge (lease) auto’s worden steeds geliefder bij het dievengilde, meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). Maar in de strijd tegen de goed georganiseerde professionele criminelen worden ook successen geboekt. Vooral als de fabriek en de importeur meewerken.

  Over het eerste halfjaar van 2014 lijkt de strijd tegen autodiefstal zijn vruchten af te werpen; er werden 4,4% minder auto’s gestolen. “Gestolen auto's worden sneller internationaal gesignaleerd, de beveiligingsmogelijkheden van auto's verbeteren en ook importeurs nemen maatregelen om diefstal van hun merk tegen te gaan”, aldus Titus Visser, directeur van AVc.

 • Mitsubishi-rijders veroorzaken meer autoschades dan bestuurders van andere automerken. Dit blijkt uit portefeuille-onderzoek van Independer, waarin 5200 autoschades uit 2014 werden geanalyseerd.

  schade independerMitsubishi-rijders waren vorig jaar de grootste brokkenmakers met een percentage autoschades van 6,7%. Na Mitsubishi-bestuurders staan ook Alfa Romeo– en Volkswagenrijders hoog aan de top als het gaat om autoschade.

 • De plug-in hybride Mitsubishi Outlander uit 2013 (0% bijtelling) werd eerder dit jaar total loss verklaard na een ongeluk. De verzekeraar van de tegenpartij moet van de kantonrechter in Amsterdam ook de schade aan de berijder betalen nu die anno 2015 voor diezelfde auto 7% aan bijtelling moet betalen.

  schadeDeze recente opmerkelijke uitspraak van de kantonrechter staat op de website van de Vereniging Auto van de Zaak. Het betreft een zaak waarbij een berijder van een plug-in Mitsubishi Outlander, die de auto in 2013 had aangeschaft tegen 0% bijtelling, buiten zijn schuld om betrokken raakte bij een ongeluk. De Outlander was total loss. De verzekeraar van de tegenpartij, Delta Llyod, moet niet alleen de auto vergoeden, maar ook de kosten van de verhoogde bijtelling.

 • Doorrijden terwijl er een rood of geel lampje brand op het dashboard. Het gebeurt vaak, de schade kan desastreus uitpakken. Vaak omdat de bestuurder de waarschuwing niet kan ‘lezen’. De nieuwe Warning Lights App moet uitkomst bieden. Ieder dashboard geeft zijn geheimen meteen prijs.

  app haynesproDat laatste belooft ons de ontwikkelaar van de data-app, HaynesPro. De app laat zien welke actie nodig is als een van de waarschuwingslampen op het dashboard oplicht. De gebruiker hoeft alleen maar zijn automerk aan te klikken en krijgt alle waarschuwingslampjes te zien. Vervolgens is het aanklikken van het betreffende lampje voldoende om te bepalen wat er aan de hand is en welke actie nodig is.

 • Het aantal autoschades in de wintermaanden daalt al een aantal jaren fors. En dat is mede te danken aan de zachte winters, blijkt uit onderzoek van de schadecijfers van UnitedConsumers. “Vergeleken met 2010 zijn schades veroorzaakt door winters weer met 50% afgenomen.”

  winterDe meest recente cijfers over afgelopen februari laten een daling zien van 30% vergeleken met februari 2014. Die daling is ingezet vanaf ongeveer 2010, zegt Paul van Selms van UnitedConsumers. “De dalende cijfers kunnen verschillende oorzaken hebben.

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 212 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

Mei 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Gas is om te koken."
Jan van Elderen

We hebben 212 gasten en geen leden online