TrendsinAutoleasing

Remarketing / Occasions

Remarketing / Occasions

 • De universele leasemaatschappij Autoplanning uit Almere veilt vanaf vandaag alle einde-contract auto’s bij FleetSelect Online Autoveilingen. De leasemaatschappij was vooral op zoek naar een partij die hen ondersteunde in het restwaardebeleid.

  De contracten werden getekend na een succesvolle testperiode. Want Wil Uitenbroek, algemeen directeur en eigenaar van Autoplanning, wilde dan vooral een partner op het gebied van het restwaardebeleid, de opbrengsten moesten natuurlijk ook gunstig afsteken tegenover de Autotelex benchmark.

 • Remarketing bedrijf Autoveiling Nederland introduceert de zogenaamde 3D EVA-hamerveiling. EVA staat voor Echt Verkoopbare Auto’s, door AVN ook geïntroduceerd als ‘Het Nieuwe Veilen’.

  AVN EVABij de EVA-Hamerveiling wordt 80% verkocht, zegt Wierd Meijering, algemeen directeur van de AVN Group. Het is volgens hem veel efficiënter. “Bij de EVA Hamerveiling is de verkooplimiet maximaal 105% van de door de Taxatiedesk afgegeven veilingwaarde. Het voertuig wordt boven het verkooplimiet altijd direct toegezegd aan de hoogste bieder. Hierdoor is Het Nieuwe Veilen echt iets voor de serieuze kopers en verkopers”.

 • BCA Europe, de grootste autoveiling van Europa, heeft in 2014 een recordaantal gebruikte voertuigen geveild. Niet eerder wist het bedrijf binnen een jaar tijd meer dan een miljoen voertuigen te verkopen. Troef volgens BCA is vooral de combinatie van fysieke veiling en het digitale kanaal.

  BCABCA is actief in dertien landen en heeft een vaste basis van 27.000 geregistreerde kopers. In Nederland werkt BCA Autoveiling vanaf een unieke locatie in Barneveld, waar alle facetten van het veilen op één terrein zijn ondergebracht. De enorme veilinghal, waar dagelijks honderden voertuigen onder de hamer gaan, vormt het fysieke hart van het bedrijf.

 • BCA Autoveiling, de grootste remarketeer van Europa, introduceert een wekelijkse veiling van voornamelijk gezinsauto’s afkomstig van de particulier. Gunstig qua aanschafprijs maar vooral ook qua ‘runningcosts’.

  In deze particuliere veiling worden elke donderdag minimaal 75 nieuwe kavels geveild. Alle auto’s zijn afkomstig van de Nederlandse particulier en zijn vaak tegen aantrekkelijke tarieven ingekocht. Het aanbod varieert sterk, maar bestaat voornamelijk uit praktische gezinsauto’s en de wat compactere vierwielers.

  BCA parkDaarbij is niet alleen de prijs gunstig, maar vooral ook de ‘runningcosts’, zegt Iede Aukema, directeur BCA Autoveiling.

 • De Mercedes-Benz E-klasse is de beste tweedehands auto. Dat blijkt uit het jaarlijkse ‘Used Car Report’ van de internationaal opererende expertiseorganisatie DEKRA. Ook vorig jaar kwam de E-klasse als beste uit het onderzoek.

  mercedes eklasseIn het rapport geeft DEKRA een overzicht van de tweedehands auto’s die de minste gebreken vertonen. Het rapport wordt opgesteld aan de hand van gegevens van ongeveer 15 miljoen reparaties, die de afgelopen twee jaar in Duitsland zijn uitgevoerd. De auto’s zijn verdeeld over negen klassen, die op hun beurt op basis van de kilometerstand weer in drie groepen zijn onderverdeeld.

 • Riva Holding, waar onder andere Haaglanden Lease deel van uitmaakt, scherpt haar occasionbeleid aan met de oprichting van een nieuwe divisie: ‘Centraal Occasion Management’. Het gaat gebruik maken van de online remarketingsoftware AutoBLOX van FleetSelect.

  Riva FleetselectHet doel van de centralisatie is om maximaal rendement te behalen voor de gehele Riva Holding, benadrukt Mark van der Kallen, algemeen directeur van Riva Holding. “Zo willen we de diversiteit van gebruikte autostromen nog strakker aansturen zodat elke euro potentiële omzet ook echt binnen de groep wordt gerealiseerd. Een inruil- of leaseauto mag nooit de organisatie verlaten als één van de vestigingen potentie ziet voor particuliere verkoop.” 

 • BCA Autoveiling heeft onlangs het 100.000e voertuig getaxeerd via het Prijsmeester-systeem, waarbij er binnen tien minuten een taxatie op tafel ligt. Een dergelijke snelle taxatie maakt een ‘rondje handel’ overbodig, zegt Iede Aukema, directeur van BCA Autoveiling.

  BCABij dit Prijsmeester-systeem krijgen dealers, fleetowners en leasemaatschappijen de mogelijkheid binnen tien minuten een actuele taxatie te krijgen van een auto die zij niet zelf willen verkopen, maar door BCA laten veilen.

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 585 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

Juni 2019
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"De beste mest voor het land is de voetstap van de boer."
Martin Lans

We hebben 585 gasten en geen leden online