TrendsinAutoleasing

Private Lease

Private Lease

  • Hoe onafhankelijk kan straks een keurmerk Private Lease zijn als de VNA (lees: leasebranche) de voorwaarden dicteert? En hoe hard zijn de eisen eigenlijk die aan het keurmerk worden gesteld? Zowel Roel Hindriks van Lease Consult als Martin Lans van deVNF zijn, als vertegenwoordigers van fleetowers, kritisch op de ‘bekendmaking’ van de eisen die de VNA stelt aan het keurmerk dat eind van het jaar moet verschijnen.

    Begin juni maakte de VNA tijdens een bijeenkomst van Automotive Insiders de eisen bekend die straks aan het keurmerk Private Lease worden gehangen. Private lease moet volgens de VNA worden gezien als een huurproduct – met alle operationele aspecten daaromheen. Toetsing bij BKR wordt onderde el van de eisen. Maar over de echt ‘heikele punten’ kwam geen duidelijkheid, merkt Roel Hindriks van Lease Consult op.

  • Terwijl de leasemaatschappijen verenigd in de VNA nog schrijven aan een eigen set van voorwaarden omtrent private lease, komen leaserijders verenigd in de Vereniging Auto van de Zaak met eigen richtlijnen. Want spelregels zijn hard nodig, zegt VAvdZ.

    Huisman VAVDZDe richtlijnen van de VAvdZ zijn vandaag gepubliceerd. Roel Hindriks van LeaseConsult heeft de vereniging hierover geadviseerd. Hindriks was ook de initiator van het eerste grote onderzoek naar Private Lease dat gezamenlijk met TrendsinAutoleasing werd uitgevoerd. Veel van de toenmalige conclusies en aanbevelingen zijn nu overgenomen in de richtlijnen van de VAvdZ.

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 436 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

Juni 2019
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Wee de bankier die deze regel uit het oog verliest: Leen niemand geld, tenzij aan iemand die het niet nodig heeft."
Ogden Nash

We hebben 436 gasten en geen leden online