TrendsinAutoleasing

Leaseauto

Leaseauto

 • Zakelijke mobiliteit kost werkgevers vele miljarden op jaarbasis, stelt de organisator van Ecomobiel, Paul Jan Jacobs. Vooral het woon-werk verkeer kan goedkoper, onder andere door een efficiëntere inzet van vervoersmiddelen en meer grip op de totale mobiliteitskosten.

  Op TrendsinAutoleasing doen Paul Jan Jacobs, maar ook mobiliteitsmanagement-specialist Giuliano Mingardo van de Mobility Management Academy (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Folkert Ruiter van Athlon Car Lease verslag van hun ‘visie’ op het beteugelen van de mobiliteitskosten.

 • De ANWB heeft nieuwe top10 lijsten gepubliceerd van meest zuinige auto’s. Het praktijkverbruik wordt daarbij gemeten. De hybride Toyota Yaris staat nog altijd op de eerste plek.

  Het praktijkverbruik van de Yaris is 1 op 20,2. Daarmee prijkt de auto wederom als meest zuinige benzineauto bovenaan op de lijst. Nummer twee op de lijst is toyota yarisnieuw; het is de Suzuki Celerio met een praktijkverbruik van 1 op 18,4 (fabrieksopgave 1 op 27,8).

 • De Mercedes-Benz E-klasse is de beste tweedehands auto. Dat blijkt uit het jaarlijkse ‘Used Car Report’ van de internationaal opererende expertiseorganisatie DEKRA. Ook vorig jaar kwam de E-klasse als beste uit het onderzoek.

  mercedes eklasseIn het rapport geeft DEKRA een overzicht van de tweedehands auto’s die de minste gebreken vertonen. Het rapport wordt opgesteld aan de hand van gegevens van ongeveer 15 miljoen reparaties, die de afgelopen twee jaar in Duitsland zijn uitgevoerd. De auto’s zijn verdeeld over negen klassen, die op hun beurt op basis van de kilometerstand weer in drie groepen zijn onderverdeeld.

 • De kraamzorgorganisatie ZiNkraamzorg schaft 38 exemplaren aan van de Mitsubishi Space Star. Eerder deze maand werden de eerste 19 afgeleverd door Mitsubishi dealer Norbert Driessen in Woerden.

  Mitsubishi kraamzorgDe eisen die aan de auto’s werden gesteld, waren simpel: ruim vanbinnen, compleet uitgerust en met een aanschafprijs van onder de € 10.000 euro. Maar bij de keuze ging een heel traject aan vooraf, waaronder een uitgebreide testdag, vertelt Bianca Visser van de directie.

 • Op Trendsinautoleasing vandaag de uitkomsten van een eerste onderzoek onder een groep representatieve aanbieders van private lease. Want leasemaatschappijen omarmen private lease momenteel als een middel om groei te realiseren. De tijdsgeest zou er naar zijn. Maar er zijn gevaren…

  tia privateleaseOok voor zakelijke mobiliteit kan private lease een oplossing zijn, stelt Roel Hindriks van Lease Consult. Het onderzoek heeft hij samen met de nieuwe vaktitel Trendsinautoleasing.nl gedaan.

  Waarom dit onderzoek? Volgens Hindriks kleven er de nodige gevaren aan private lease. Het is ook voor hem een product dat zowel met veel enthousiasme als met de nodige zorg wordt bekeken.

 • Vindt U dat u hier ook moet staan: redactie@devnf.nl

 • Nieuwe koplampen waarin LED en Xenon worden gecombineerd met nieuwe, sequentiële richtingaanwijzers, active City Brake, achteruitrijcamera en customize mogelijkheden. Een kleine greep uit de opties van de nieuwe Citroën DS 3. Maar wellicht belangrijker: de auto telt vijf volwaardige zitplaatsen en de nieuwe zuinige krachtbron zorgt voor 14% bijtelling.

  Tegelijk met de DS 3 wordt ook de DS 3 Cabrio geïntroduceerd. Van het vorige model DS 3 verkocht Citroën er 300.000. Maar liefst 66% van de DS 3 eigenaren reed hiervoor een ander merk, meldt de importeur.

  Het nieuwe model is flink opgefrist. De meest in het oog springende wijziging zijn de koplampen. Of de lichtsignatuur, zoals Citroën het noemt. Er is een bijzondere lichttechniek verwerkt: LED en Xenon worden gecombineerd met nieuwe, sequentiële richtingaanwijzers: een primeur.

 • Het heeft even geduurd, maar in oktober komt dan eindelijk de nieuwe Ford Mondeo op de markt. Ooit een leaseauto pur sang, nu komt hij in segment dat nog maar een marginale rol speelt in leaseland. Maar het belooft wel een lekkere leaseauto te worden…

  De nieuwe Ford Mondeo-lijn omvat in eerste instantie de Trend- en Titanium-modellen, die verkrijgbaar zijn met EcoBoost benzine- of TDCi dieselmotoren of als Hybrid. Die laatste is er alleen als sedan. Medio oktober introduceert Ford meer Mondeo uitvoeringen, waaronder de Ambiente (het basismodel), de 1.0 EcoBoost en vierwielaangedreven varianten.

 • Niet de opgegeven fabriekcijfers maar het werkelijk verbruik van de auto’s wordt op de website van Travelcard, werkelijkverbruik.nl, getoond. Het dient voor veel fleetmanagers inmiddels als norm voor een goede budgettering van het brandstofverbruik. Nu kunnen er ook plug-ins in worden opgezocht.

  Travelcard beschikt over een database met miljoenen tanktransacties van enkele honderdduizenden auto’s die zakelijk worden gebruikt. Op verzoek van Travelcard heeft TNO met behulp van deze gegevens al weer enige tijd terug een rekenmodel gemaakt waarmee het werkelijke brandstofverbruik bepaald kan worden. Nu is het uitgebreid met plug-in hybride auto’s.

  Wat blijkt?...

 • De Volkswagen Passat is zojuist uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2015. De aanvankelijke grote kanshebber, de Citroen Cactus, eindige op de tweede plek. De Mercedes C-klasse werd derde.

  Passat coty2015

 • De Volvo V60 is gisteren op het Driving Business Event van Automobiel Management uitgeroepen tot ‘Zakenauto van het Jaar 2015’. Vooral de plug-in variant is “een huldebetoon aan de Nederlandse zakelijke rijder”, aldus jurylid Marien Kreuger, als de vertegenwoordiger van leasemaatschappij Arval.

  zakenauto 2014Algemeen Directeur Richard Snijders van Volvo Car Nederland nam de prijs gisterenmiddag in het Gelderse Putten in ontvangst overhandigd door juryvoorzitter Peter Brouwer van AM.

  De Volvo eindigt voor de Renault Clio (2) en de BMW 5-Serie die derde werd.

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 190 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

Mei 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Eenvoud is de ultieme verfijning."
Leonardo da Vinci

We hebben 190 gasten en geen leden online