TrendsinAutoleasing

De Mazda CX-5 is gekozen tot ‘Beste uit de Test’ in de populaire categorie Middenklasse SUV in de jaarlijkse Autogids van de Consumentenbond. De beste verkochte Mazda van dit moment versloeg daarmee negen concurrenten in hetzelfde segment.

In de Autogids 2015 staan de uitgebreide testgegevens van 150 modellen, maar het Autodossier van de Consumentenbond op het web bevat testresultaten van meer dan 800 auto’s.

De titel ‘Beste uit de Test’ wordt dit jaar voor het eerst toegepast bij auto’s en wordt toegekend aan modellen die binnen hun klasse ten eerste bovengemiddeld scoren op rijden en gebruik. Door dit per klasse te beoordelen komen niet alleen grote, dure modellen in beeld, maar ook kleine en goedkope.

Mazda cx5Ten tweede moet de auto in de EuroNCAP crashtesten de maximale vijf sterren scoren.

Ten derde moet hij minimaal vier van de vijf sterren in de Ecotest halen met als ondergrens voor de SUV’s drie sterren. En tot slot kan een auto die meer afschrijft dan zijn concurrenten nooit de titel ‘Beste uit de Test’ veroveren.

Naast oordelen voor rijden, gebruik, veiligheid, emissies en waardevastheid wordt ook de betrouwbaarheid van de auto in het onderzoek meegenomen. Als een auto niet bovengemiddeld scoort in het Mankementsonderzoek kan hij ook nooit de titel ‘Beste uit de Test’ behalen.

De conclusie van de Consumentenbond in het onderzoek van de Mazda CX-5: “Deze SUV klopt aan bijna alle kanten. Prestaties, rijkwaliteiten, ruimte en verbruik zijn meer dan prima. Dat laatste onder meer dankzij gewichtsbesparing en motortechniek”.

Pluspunten: Grote actieradius, zeer ruim voor mens en bagage, zekere rijkwaliteiten, plezierige directe besturing, goed geveerd, stil, krachtige remmen, zuinige, relatief schone, plezierige en krachtige dieselmotor, fijne versnellingsbak, eenvoudige bediening, veel veiligheidsvoorzieningen en een interessante aanschafprijs.

Minpunten zijn er ook: beperkt zicht (schuin) opzij, hoge tildrempel bagageruimte (75 cm), zwakke verwarming achterin en een grote draaicirkel (11,9 m).

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 724 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

April 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan."
Thomas A Edison

We hebben 724 gasten en geen leden online