TrendsinAutoleasing

Mazda CX-5 ‘Beste uit de Test’ bij Consumentenbond

De Mazda CX-5 is gekozen tot ‘Beste uit de Test’ in de populaire categorie Middenklasse SUV in de jaarlijkse Autogids van de Consumentenbond. De beste verkochte Mazda van dit moment versloeg daarmee negen concurrenten in hetzelfde segment.

In de Autogids 2015 staan de uitgebreide testgegevens van 150 modellen, maar het Autodossier van de Consumentenbond op het web bevat testresultaten van meer dan 800 auto’s.

De titel ‘Beste uit de Test’ wordt dit jaar voor het eerst toegepast bij auto’s en wordt toegekend aan modellen die binnen hun klasse ten eerste bovengemiddeld scoren op rijden en gebruik. Door dit per klasse te beoordelen komen niet alleen grote, dure modellen in beeld, maar ook kleine en goedkope.

Mazda cx5Ten tweede moet de auto in de EuroNCAP crashtesten de maximale vijf sterren scoren.

Lees meer...

Passat GTE: plug-in hybride (7% bijtelling) komt zomer 2015

Nog voordat de auto op de markt is, nu al in de VNF Autoselectie. Waarom? Omdat de Volkswagen Passat GTE een plug-in hybride is tegen 7% bijtelling. En die zijn op voorhand al verzekerd op een hoge plaats in de leaseranglijst.

Na de Golf komt volgend jaar dus ook de Passat in plug-in uitvoering. Ooit was dit D-segment autoklasse leidend in leaseland, nu zijn het veelal auto’s in het B- en Passat GTEC-segment. Wie weet kan de Passat in 2015 de kansen voor dit segment keren. Helemaal als straks ook de Ford Mondeo een stekker krijgt. De C-Max is er inmiddels al als plug-in.

Lees meer...

Nieuwe plug-in van Ford: 85 euro aan bijtelling (inclusief leer)

Het assortiment plug-in hybrides breidt zich verder uit met de Ford C-MAX Energi. Goedkoper dan de Golf GTE (34.995,- tegen 36.995,-) die eerder deze week werd gepresenteerd. En bovendien groter. En Ford noemt hem de meest complete plug-in van Nederland.

Net als de plug-in Golf valt de C-MAX  in de 7% bijtelling categorie. Dat betekent voor de Ford maandelijks zo’n 85 euro aan bijtelling (42% belastingschijf). Exclusief natuurlijk een eventuele eigen bijdragen van de berijder en de extra kosten van een brandstofbudget.

Wat krijg je voor die 85 euro? Standaard is de C-Max onder meer voorzien van lederen bekleding, navigatie en een panoramadak met elektrisch zonnegordijn. En dat is maar een kleine greep uit de standaardvoorzieningen. Op een volle accu kan de C-MAX Energi maximaal 44 kilometer elektrisch rijden. Daarmee kan een top van 137 km/h gehaald worden. Dat soort snelheden zal ongetwijfeld ten koste gaan van de actieradius...

Ford_CMAX_Energi

Lees meer...

Plug-in Golf vanaf 36.995 (inclusief training)

De Golf GTE staat vanaf november bij de dealer. Deze leaseknaller-in-spé (want 7% bijtelling) gaat net geen 37 mille kosten. Een stevig (vanaf) prijskaartje, maar de bijtelling blijft onder de 100 euro per maand. Maar er kunnen nog brandstofkosten bij komen…

Golf_GTEDe plug-in hybride is langzaam maar zeker verworden tot splijtzwam tussen leaserijder en baas. De leaserijder kijkt voornamelijk naar de portemonnee. En 7% bijtelling ziet er doorgaans gunstiger uit dan 14%. Ter illustratie: de bijtelling van de GTE is rond de 91 euro (42% belastingtarief), die van een Golfje Bluemotion is 132 euro.

Maar de baas weet inmiddels dat plug-ins 'stiekeme slurpers' zijn....

Lees meer...

Nieuwe Ford Mondeo vanaf 31 mille, 20% bijtelling

Het heeft even geduurd, maar in oktober komt dan eindelijk de nieuwe Ford Mondeo op de markt. Ooit een leaseauto pur sang, nu komt hij in segment dat nog maar een marginale rol speelt in leaseland. Maar het belooft wel een lekkere leaseauto te worden…

De nieuwe Ford Mondeo-lijn omvat in eerste instantie de Trend- en Titanium-modellen, die verkrijgbaar zijn met EcoBoost benzine- of TDCi dieselmotoren of als Hybrid. Die laatste is er alleen als sedan. Medio oktober introduceert Ford meer Mondeo uitvoeringen, waaronder de Ambiente (het basismodel), de 1.0 EcoBoost en vierwielaangedreven varianten.

Lees meer...

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 185 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

November 2019
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Je kunt geen kennis vergaren zonder kennis te delen."
Traditional

We hebben 185 gasten en geen leden online