TrendsinAutoleasing

Innovam Consult heeft het nieuwe Trendonderzoek Mobiliteitsbranche 2010 - 2015 gepresenteerd. Het inventariseert welke trends de komende jaren impact zullen hebben op ondernemers en hun medewerkers. De subtitel van het onderzoek 'Wat wordt van de medewerker gevraagd in 2015?' duidt erop dat dit onderzoek richting geeft om ervoor te zorgen dat medewerkers goed zijn voorbereid op nieuwe ontwikkelingen en kunnen meegroeien. De waargenomen trends kunnen immers grote invloed hebben op de beroepsuitoefening in de mobiliteitsbranche. Enkele conclusies:

De klant heeft geen auto meer, maar een mobiliteitsoplossing. De merkbeleving bij de klant neemt af. Vrijwel alle merken bieden auto's in de verschillende segmenten aan, waardoor de klant een bredere keuze heeft en dit steeds meer laat afhangen van de prijs-kwaliteitverhouding. Ook wil de klant na aanschaf steeds meer zelf grip houden op de werkzaamheden aan zijn of haar auto.

Partijen verwachten dat de verkoop van nieuwe auto's meer gecentraliseerd wordt op een beperkt aantal plaatsen in Nederland en dat sales en aftersales in toenemende mate gescheiden worden. Ook vervaging van het onderscheid tussen het merkkanaal en universele kanaal is nog gaande en is van invloed op de processen binnen het personenwagen bedrijf. Voor bedrijven wordt het cruciaal om de processen in het bedrijf efficiënt en effectief te organiseren.

De complexiteit van auto‟s neemt toe vanwege het naast elkaar bestaan van mechanische, elektrische systemen, intelligente systemen, aandrijfsystemen, de invloed van alternatieve brandstoffen en alle oneindige mogelijkheden die systemen bieden. Systemen in de auto denken steeds meer met de bestuurder mee of nemen zelfs taken van de bestuurder over. Dit bevordert in veel gevallen ook weer de verkeersveiligheid.

Lees hier het onderzoek gericht op de personenwagenbranche
Specifiek voor de bedrijfswagenbranche is er eveneens een onderzoek.

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 179 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

Mei 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan."
Thomas A Edison

We hebben 179 gasten en geen leden online