TrendsinAutoleasing

Blackbox wordt fleet-managementsysteem

Ruim de helft van de organisatie met een wagenpark in de mid- & grootzakelijk markt beschikt nog niet over een fleet-managementsysteem. Fleet Profile heeft in samenwerking met TrendsinAutoleasing.nl onderzoek gedaan naar het gebruik van fleet-managementsystemen (FMS). Veel leasemaatschappijen blijken in deze ‘versnipperde’ markt nog opmerkelijk afwezig.

Ooit was de blackbox hét middel om te ontsnappen aan de bijtelling voor het privé gebruik van de auto van de zaak. Tegenwoordig biedt die zogenaamde blackbox vooral oplossingen die organisaties helpen bij optimalisatie van allerhande mobiliteitsaspecten. De blackbox is een onderdeel geworden van een compleet pakket aan telematica-oplossingen, waarbij de software voor het uitlezen van de blackbox alsmaar belangrijker wordt. “Vandaag de dag laat de blackbox zich beter omschrijven als fleet-managementsysteem waarmee de wagenparkbeheerder grip krijgt op reisgedrag en inzicht krijgt in kosten omtrent mobiliteit”, aldus het Fleet Profile onderzoek.

Lees meer...

KiM: geen fundamentele verandering autobezit

Terwijl menig onderzoek moet aantonen dat de (lease)auto snel aan status verliest, concludeert het Kennisinstituut Mobiliteit (KiM) in haar nieuwste publicatie ‘niet autoloos maar auto later’ dat het mobiliteitsgedrag van jongvolwassenen weliswaar is veranderd, fundamenteel is van een andere verhouding ten aanzien van de auto geen sprake.

Jongvolwassenen gebruiken de auto minder vaak, stelt het KiM. Een trend die ook duidelijk zichtbaar is in westerse landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Japan.

Naarmate ze ouder worden neemt hun automobiliteit echter weer toe. Verklaringen voor dit veranderde mobiliteitsgedrag kunnen onder meer gevonden worden in gewijzigde maatschappelijke omstandigheden en veranderingen in de woonomgeving. Van een fundamenteel andere houding ten aanzien van de auto is geen sprake.

Lees meer...

LeaseConsult: bijtelling zou 6% moeten zijn

Meer dan een miljoen werkende belastingbetalers worden doorlopend geconfronteerd met extra te betalen inkomstenbelasting in verband met privégebruik van de auto van de zaak. In meerdere opzichten is de fiscale bijtelling onredelijk en veel te hoog, stelt Roel Hindriks van LeaseConsult. Daar komt in de Autobrief II straks ook geen verandering in. “Onbegrijpelijk dat branchepartijen zich daarbij neer lijken te leggen.”

Lees meer...

USG People betaalt Athlon per gereden kilometer

Een co-creatie noemt Athlon Car Lease hun nieuwste product tailormade voor HR-dienstverlener USG People. Deze nieuwe klant van Athlon krijgt één gecombineerde prijs voor lease-, huur- en poolauto’s, waarbij USG People (1700 voertuigen) betaalt per gereden kilometer. De kilometerprijs is honderd procent variabel en betekent feitelijk ‘niet rijden is niet betalen’.

Per 1 mei biedt Athlon deze maatwerkoplossing voor de totale wagenparkdienstverlening van USG People. Het product is tot stand gekomen op basis van de door USG People ontwikkelde visie op leasing en mobiliteit. Het leaseconcept is verder in co-creatie ontwikkeld.

Lees meer...

SER pleit voor garantstelling afschrijving elektrische auto

Het ministerie van Financiën moet vasthouden aan de voordelen voor elektrische voertuigen, ook na 2019. Maar het verschil met plug-ins moet fors groter worden. Daarnaast moet er een aanschafsubsidie komen voor tweedehands EV’s. Ook een garantstelling voor de afschrijving ten behoeve van TCO is zeer gewenst.

Het een en ander staat in de visie Duurzame Brandstoffenmix, het vervolg op het SER Energieakkoord. Het visiedocument ( LEF geheten) is begin deze week aangeboden aan onder andere staatssecretaris Wilma Mansveld van het ministerie van IenM. Het heet een ambitieuze en realistische visie te zijn waarbij Nederland kiest voor een plek in de Europese voorhoede op het gebied van duurzame mobiliteit. Ruim 100 partijen hebben er aan meegeschreven.

Lees meer...

Eén laad- en betaalsysteem voor elektrische auto’s

Energieleveranciers en netbeheerders gaan gezamenlijk een maatschappelijk breed gedragen marktmodel ontwikkelen voor het laden en betalen van elektriciteit voor elektrisch vervoer. Dit marktmodel moet zorgdragen voor uniforme oplaad- en betaalmogelijkheden voor elektrisch vervoer in de openbare ruimte in Nederland.

Lees meer...

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 117 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

Oktober 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"De beste mest voor het land is de voetstap van de boer."
Martin Lans

We hebben 117 gasten en geen leden online