TrendsinAutoleasing

deVNF: Alle Mobiliteitsthema's

Werknemers die van baan wisselen kunnen de (eventuele) afkoopregeling niet meer aftrekken van de inkomstenbelasting, meldt Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ). Het kan gaan om bedragen van duizenden euro’s. “Dit is niet meer en niet minder dan tijdens de wedstrijd de spelregels veranderen.”

fiscusEen afkoopregeling is een bepaling binnen de autoregeling van een bedrijf, die stelt dat de auto van de zaak bij uitdiensttreding meegenomen moet worden of dat er sprake is van een te betalen afkoopsom. Onder druk van kostenbesparingen zijn dergelijke bepalingen te vaak, te snel en te eenzijdig in autoregelingen opgenomen, aldus de Vereniging. VAvdZ is dan ook ‘mordicus’ tegen welke afkoopregeling dan ook.

Een schrale troost vormde de bepaling dat de afkoopsom aangemerkt kon worden als eigen bijdrage, waarmee deze aftrekbaar was van de inkomstenbelasting. In het Handboek Loonheffingen 2015 blijkt de afkoopsom opeens weggehaald.

VAvdZ komt nu met het advies om de afkoopregeling wel af te trekken en zich te beroepen op opgewekt vertrouwen. De zakelijke rijder in kwestie heeft immers de autoregeling ondertekend met de op dat moment geldende regels in het achterhoofd. Martin Huisman, voorzitter van VAvdZ: “Dit is niet meer en niet minder dan tijdens de wedstrijd de spelregels veranderen. De Belastingdienst heeft inmiddels van onze vereniging over dit onderwerp een brief gekregen, waarin wij hen om uitleg vragen en om het terugdraaien van deze aanpassing.”

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 116 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

September 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Heidenen bekeren is Christelijk werk, maar Christelijken bekeren, dat is een Heidens werk."
Fons Jansen

We hebben 116 gasten en geen leden online