TrendsinAutoleasing

deVNF: Alle Mobiliteitsthema's

De Michelin CrossClimate, zo heet Michelins nieuwe all season band die net in Frankrijk is onthuld. Hoewel all season? Volgens de CEO van Michelin is het een zomerband die gecertificeerd is voor winters gebruik. Dus geen compromis tussen de zomer- en winterband. “Vooral fleetowners worden hier blij van.”

michelin crossAan de vooravond van de Autosalon van Geneve introduceert Michelin met een indrukwekkende show (een soort holografische voorstelling met een rijdende auto die voortdurend geteisterd wordt door de elementen) de nieuwe CrossClimate.

Jean-Dominique Senard, CEO van Michelin, had superlatieven te kort om de nieuwe band te beschrijven. Het moet in iedere geval breken met het imago van de huidige all season banden.

Die blijken namelijk altijd een veelal waterig compromis te zijn tussen zomer- en winterband. “Waarbij vooral in de zomer zaken als remmen op droog wegdek, levensduur en brandstofverbruik duidelijk achter blijven ten opzichte van de échte zomerband”, aldus Senard.

De CrossClimate, die volgens een geheim recept tot stand komt, is volgens Senard dan ook geen all season band. Het is een zomerband gecertificeerd voor winters gebruik. De band komt vanaf 1 mei beschikbaar voor de hele Europese markt. Volgens de CEO zijn gesprekken met fabrikanten momenteel gaande om de band af-fabriek te voorzien. Maar Michelin zegt vooral vanuit de fleetactiviteiten positieve signalen te krijgen. "Fleetowners worden hier blij van. Als er immers niet meer gewisseld hoeft te worden tussen zomer- en winterbanden, scheelt dat veel geld."

Overigens zegt Senard dat de CrossClimate voldoet als winterband voor wat betreft de wettelijke bepalingen die veel landen sinds kort hebben ingevoerd. “Deze band is geschikt voor miljoenen mensen. Alleen mensen die echt veel in sneeuwrijke gebieden wonen ern werken, en die dus echt vaak op een besneeuwde ondergrond rijden, doen er beter aan winterbanden te gebruiken. Maar het overgrote deel komt met de Cross Climate uit”, aldus Senard.

Qua prijsstelling komt de band tussen de prijs van een winter- en zomerband te liggen.

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 250 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

November 2019
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Tob niet, het wordt toch anders."
Puck van der Wiel

We hebben 250 gasten en geen leden online