deVNF: Alle Mobiliteitsthema's

BCA Autoveiling heeft onlangs het 100.000e voertuig getaxeerd via het Prijsmeester-systeem, waarbij er binnen tien minuten een taxatie op tafel ligt. Een dergelijke snelle taxatie maakt een ‘rondje handel’ overbodig, zegt Iede Aukema, directeur van BCA Autoveiling.

BCABij dit Prijsmeester-systeem krijgen dealers, fleetowners en leasemaatschappijen de mogelijkheid binnen tien minuten een actuele taxatie te krijgen van een auto die zij niet zelf willen verkopen, maar door BCA laten veilen.

“Moest je voorheen nog een rondje ‘handel’ bellen, met BCA Prijsmeester heb je met één muisklik binnen tien minuten een reële waarde in handen. De gegevens van de in Prijsmeester ingevoerde auto koppelen we aan de opbrengst van de duizenden door ons geveilde auto’s. Onder andere daarmee maken de ervaren veilingmeesters, die tevens Prijsmeester zijn, een nauwkeurige inschatting van de opbrengst”, aldus Aukema.

Volgens de directeur brengen auto’s die bij BCA geveild worden, gemiddeld 30% meer op dan bij directe verkoop aan één handelaar. Op de website van BCA wordt het voertuig uitgebreid online gepresenteerd, inclusief technisch rapport, en is daardoor voor een veel grotere groep handelaren zichtbaar. Bieden tijdens de veiling kan live in Barneveld of via internet. BCA stelt dat in de meeste gevallen de auto bij de uiteindelijke veiling meer opbrengt dan de waarde die via Prijsmeesters werd vastgesteld.

BCA is halverwege 2011 begonnen met de waardebepaling via BCA Prijsmeester. Aukema: “Sindsdien heeft het een enorme vlucht genomen.”