deVNF: Alle Mobiliteitsthema's

Automotive Insiders houdt op 31 maart een bijeenkomst over private lease: hype, kans of valkuil? Op de bijeenkomst is ook de financiële ‘waakhond’ AFM vertegenwoordigd. “Een klein wonder dat ze toe hebben gezegd”, aldus organisator Ric van Vugt.

Ric van Vugt van Automotive Insiders

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet momenteel onderzoek naar private lease voor consumenten. Het onderzoek loopt nog en de AFM heeft nog geen definitief standpunt ingenomen. In de presentatie zal de AFM ingaan op de mogelijke risico’s van private lease voor consumenten.

Van Vugt: “Hoewel zij nog geen definitief standpunt heeft ingenomen, zijn we zeer benieuwd te horen wat maakt dat zij met interesse de ontwikkelingen inzake privélease volgt.”

De AFM komt twee man sterk; Jeroen Gevaert (Senior Toezichthouder) en Andrea Jaeger (Toezichthouder). Alleen al het gegeven dat de AFM op een bijeenkomst komt spreken, mag bijzonder heten, benadrukt Van Vugt. “Het gebeurt zelden of nooit dat de AFM spreekt op evenementen. Het was dan ook niet eenvoudig om ze uiteindelijk te overtuigen. We zijn dan ook enorm trots dat het gelukt is”.

De overige sprekers komen uit meer ‘vertrouwde’ hoek: onder andere leasemaatschappijen, branchevereniging en private lease-aanbieders.