TrendsinAutoleasing

deVNF: Alle Mobiliteitsthema's

Subaru komt met een coating die de lak moet beschermen tegen pekelaanslag, vogelpoep, uv-straling of de harde borstels van de wasstraat. Na aanbrengen wordt er vijf jaar garantie gegeven tegen kwaliteitsverslechtering van de lak. De kosten moeten zich bovendien snel terugverdienen.

De Subaru Glass Coating, zoals het officieel heet, wordt eenmalig aangebracht door de Subaru-dealer. Het is niet alleen bedoeld voor nieuwe auto’s, maar ook voor wat oudere Subaru’s. De laag is volgens de importeur vele malen sterker en duurzamer dan autowax en hoeft daarom ook maar eens in de vijf jaar aangebracht te worden, volgens een speciale procedure.

De speciale keramische coating beschermt de lak en gaat de aanhechting van stof en vuil tegen. Volgens Subaru houdt de beschermende laag de auto vijf jaar in showroomconditie en geeft de lak een diepe, blijvende glans.

Kosten van de coating: 329 euro. Maar die moeten zo weer terug worden verdiend. “Niet alleen heeft een auto waarvan de lak in nieuwstaat verkeert een hogere waarde bij inruil, ook zijn de waskosten lager. Er is immers een minder duur wasprogramma nodig om de auto schoon te krijgen. Daarnaast zijn de kosten van het overspuiten van een lelijk of beschadigd plaatdeel, zoals bijvoorbeeld het dak of de motorkap, fors hoger dan de investering in Glass Coating”, aldus Subaru.

subaru lak

Subaru Glass Coating beschermt de laklaag tegen invloeden van buitenaf. Op de foto is de linker helft van de motorkap voorzien van Subaru Glass Coating, de rechter helft is onbehandeld.

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 637 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

Juni 2019
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"De beste mest voor het land is de voetstap van de boer."
Martin Lans

We hebben 637 gasten en geen leden online