deVNF: Alle Mobiliteitsthema's

Weer een nieuwe ster aan het Nederlandse firmament van fleetmanagement (software) oplossingen: het Engelse Fleetmatics opent een vestiging in Nederland. Wereldwijd telt het bedrijf 900 medewerkers. De technologie is momenteel wereldwijd in 523.000 voertuigen ingebouwd.

Bryan fleetmaticsHet Utrechtse kantoor komt onder leiding te staan van Vice-President Sales Europe Derek Bryan. Fleetmatics verkoopt zijn Saas-oplossing al sinds 2004 op de Nederlandse markt. Naast Engeland en Ierland is het bedrijf is actief in de Verenigde Staten, Australië en Mexico.

Bryan noemt de Nederlandse markt erg interessant omdat fleetmanagement-systemen hier gemeengoed zijn. “Klanten zijn er vertrouwd mee en wij zien volop mogelijkheden om de voordelen van ons platform goed voor het voetlicht te brengen.”

Wat betreft die voordelen, Fleetmatics moet onder meer de benzinekosten verlagen, het oneigenlijk gebruik van het wagenpark tegengaan en het aantal afwijkingen op de loonlijsten voorkomen. Het onderscheid ten opzichte van andere systemen moet volgens Bryan onder andere gezocht worden in de overzichtelijke interface, het all-in tarief, geen investering in hardware, de mobiele app, geen onderhoudskosten en levenslange garantie.