TrendsinAutoleasing

deVNF: Alle Mobiliteitsthema's

Volgens een onderzoek van Mobility Result, uitgevoerd in opdracht van LeasePlan, is een plug-in hybride voor de werkgever bij elk kilometrage duurder dan een auto op benzine of diesel. Voor dit onderzoek werden de ervaringen van het gebruik van plug-in hybrides van de afgelopen twee jaar bijgehouden.

De plug-in Golf GTE: hoe meer kilometers hoe groter de afwijking van het normverbruik

De resultaten van dit onderzoek zijn te lezen op Autoblog.nl. Verschillende modellen zijn met elkaar vergeleken, zoals de Audi A3 die er ook is als plug-in hybride. In alle gevallen blijkt de plug-in versie duurder dan de benzine- of dieselvarianten.

Probleem is niet alleen het verbruik – dat bij weinig afgelegde elektrische kilometers zelfs meer is dan de ‘gewone’ varianten vanwege het hogere gewicht – maar ook de kosten van de laadinfrastructuur. Moet hier de werkgever opdraaien voor het voordeel dat de werknemer met gunstige bijtelling geniet?

Volgens Mobility Result is het helemaal niet zo gek om het normleasebedrag voor plug-in hybrides te baseren op benzineauto’s. Op die manier kan een werkgever de werknemer kostenneutraal laten rijden in de plug-in. Een eventuele eigen bijdrage om toch in die duurdere plug-in te rijden wordt gecompenseerd door een lagere bijtelling. Ter illustratie: het onderzoek constateert afwijkingen van het normverbruik van de auto’s tussen de 125 en 250 procent. Toch weet 25% het normverbruik wel te halen.

Veelrijders zouden er beter aan doen de plug-ins links te laten liggen. Vanaf 30.000 kilometer per jaar wordt het lastig om veel op stroom te rijden, aldus Mobility Result.

Lees hier het hele artikel op Autoblog.nl

FleetTalk

FleetTalk 03

 SBB

 

fleettalk 02

 

We hebben 555 gasten en geen leden online

Evenementen Kalender

September 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

VNF Autorating

         Bericht aan Redactie

Quote van de dag

"Eenvoud is de ultieme verfijning."
Leonardo da Vinci

We hebben 555 gasten en geen leden online